Speciaalbier voor de speciale gelegenheden

De naam speciaalbier is al veelzeggend voor de beleving ervan. Het is tegenovergestelde van een standaard biertje en dat is te merken tijdens het drinken, maar het is ook te zien in uiterlijk. Een speciaalbiertje kan je voor jezelf in huis halen voor de ontspanning, een geniet momentje samen met je partner of vrienden en je kan het ook als cadeau geven. Het leuke aan speciaalbier is natuurlijk dat het speciaal is. De smaak heeft veel karakter en er zijn veel verschillende keuzes. Niet alleen de smaak heeft veel karakter, maar het etiket draagt hier ook zeker aan bij. Het is namelijk de bedoeling om de ultieme ervaring te geven en dan moet het volledige plaatje kloppen. Dit soort bieren stralen luxe uit en zijn voor de echte levensgenieters. 

Wat is speciaalbier precies?

Wist je dat speciaalbier bovengistend is? Dit betekent dat het gistingsproces op relatief hoge temperatuur plaatsvindt. Speciaalbier is alles behalve standaard en er zijn verschillende soorten onder te verdelen. Je hebt Oud Bruin bier, Dubbel bier, Blond bier, IPA bier, Kriek bier, Saison bier, Tripel bier, Weizen bier, Witbier en STOUT. De smaken kunnen zoet, fruitig, bitter, soepel en krachtig zijn. Je komt alleen achter de voorkeur van jouw smaak door dit te proeven. Een handig adresje om dit te proberen is Biervaneigenbodem. Hier worden wel 200 verschillende soorten speciaalbier aangeboden. Je kan per stuk deze bieren in jouw winkelmandje doen en de volgende dag heb je het al in huis. Dit is zeer handig als je wil weten welke soorten eruit springen voor jou zodat je deze ook cadeau kan doen. Je kan deze soorten dan ook uitkiezen voor momenten samen en jouw smaakbeleving delen. 

Leuk als cadeau

Het vinden van een cadeau kan nog wel eens lastig zijn, want diegene moet het wel leuk vinden en je moet het zelf ook leuk vinden om te geven. Speciaalbier is perfect om als cadeau te geven, omdat dit veel vreugde met zich meebrengt. Ten eerste heeft dit soort bier een luxe uitstraling en ziet het er feestelijk uit. Er zijn mega veel verschillende opties en je kan zelf een pakket samenstellen. Je kan bijvoorbeeld verschillende bieren selecteren of juist dezelfde stuks. Je kan ook allemaal verschillende soorten bij elkaar zoeken en hier kan je ook nog eens borrelhapjes aan toevoegen. Je kan er ook voor kiezen om een cadeaubon te geven waardoor de ontvanger zelf de bieren uit kan kiezen. Hiervoor zijn meer dan 200 verschillende opties, dus dat moet wel goed komen.

Voor een speciale gelegenheid

Het speciale bier is natuurlijk voor de speciale momenten bedoeld. Als je een restaurant hebt is het een goed idee om een eigen speciaalbiertje te hebben. Hiermee onderscheid je je van je concurrenten en onthouden gasten jou. Als je thuis gaat borrelen en beschikt over een bierpakket is het ook een verrijking van het moment door de beleving van de speciale smaak.