Bavette steak, hoe kan je ze nu precies het best bereiden?

Voor het merendeel van de stukken vlees die op de markt zijn terug te vinden geldt dat je er ongetwijfeld wel al eens over hebt gehoord. De kans bestaat evenwel dat, dat niet geldt voor de zogenaamde bavette steak. Voor deze steak geldt dat ze afkomstig is uit het dikste deel van de zogenaamde vang van een rund. Het gaat hierbij meer bepaald om de buikwand waar ook wel naar wordt verwezen als zijnde een zogenaamde flanchet. De vang staat verder bekend als werkvlees. Dat is het gevolg van het feit dat het tijdens het leven van de koe heel wat werk heeft moeten verrichten. Eén van de belangrijkste zaken die het heeft moeten invullen is het beschermen van de organen die in de buik zijn terug te vinden. In ieder geval, wil je meer ontdekken over dit stuk vlees evenals over de manier waarop je ze nu precies het beste kan bereiden? Lees dan zeker en vast verder. 

Wat kan je verwachten van de smaak van dit vlees?

Voordat je ervoor zal kiezen om een bepaald stuk vlees te  gaan bereiden is het niet meer dan logisch dat je even stil blijft staan bij de smaak die je kan verwachten. Wat de smaak van een bavette steak betreft zal je kunnen vaststellen dat deze vrij intens is. Daarnaast geldt voor deze vleessoort dat ze ook een beetje over een taai karakter kan beschikken. Hiermee weet ze zich onder meer te onderscheiden van de zogenaamde picanha. Omwille van deze reden wordt het door experten ook aangeraden om de bavette steak in kleine stukken te eten. Uiteraard gebeurt het snijden bovendien tegen de draad van het vlees in. Ook dit is een niet onbelangrijk aandachtspunt.

Het bereiden van de bavette steak, wat moet je erover weten?

Bavette steak is een vrij breed en bovendien ook dun stuk vlees. Voor het dikste gedeelte geldt dat ze beschikt over een dikte gelegen tussen de 2,5 en 4 centimeter. Ze wordt richting het einde alsmaar dunner. Er zijn verschillende zaken die hier het gevolg van zijn. Zo geldt voor dit vlees bijvoorbeeld dat ze vrij snel gaar is. Zorg er tijdens het garen van het vlees wel voor dat ze niet te gaar wordt. Aan de binnenkant hoort het vlees namelijk nog over een rode kleur te beschikken.

Voor het bereiden van de bavette steak kan er een keuze worden gemaakt uit een groot aantal verschillende mogelijkheden. Enkele opties waarover je beschikt zijn alvast de volgende:

  • Bakken in de pan;
  • Grillen op de barbecue;
  • Garen in de oven;
  • Zelfs roerbakken is een mogelijkheid.

In het merendeel van de gevallen wordt het vooral aangeraden om ervoor te kiezen om je bavette steak te grillen op de barbecue. Dat niet in het minst omwille van het feit dat het vlees op deze manier natuurlijk komt te beschikken over een aantrekkelijke rooksmaak. Bovendien is het ook nog eens zo dat ze grillen op de barbecue ervoor zorgt dat de buitenkant over een lekker knapperig korstje komt te beschikken. Ook dat is natuurlijk zeer mooi meegenomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *